Persbericht | Sittard-Geleen 26 juni 2015 – Gisteravond is het derde Buurtpreventieteam in Sittard-Geleen geïnstalleerd in de wijk Ophoven. Burgemeester: “Buurtpreventieteams zijn extra ogen en oren in de wijk en dragen bij aan de veiligheid, leefbaarheid en betrokkenheid in hun dorp of wijk. Het is goed dat inwoners zich actief willen inzetten voor hun buurt. Ik ben dan ook erg blij met dit derde team en hoop dat er snel meer volgen.”

Het derde buurtpreventieteam is opgericht in Ophoven en start met 13 deelnemers. Direct na de zomer wordt ook nog een vierde team opgericht in de Baandert (datum volgt). Ook in andere wijken/buurten is interesse voor het oprichting van buurtpreventieteams. Bij de gemeente is bekend dat er interesse is in Aldenhof-Hondsbroek, Kollenberg, Lahrhof, Vrangendael, Geleen-Centrum, Overhoven, Papenhoven, Kemperkoul, Born, Lindenheuvel, Munstergeleen, Buchten, Oud Geleen en Haesselderveld. Deze teams kunnen nog deelnemers gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de stadsdeelmanager of buurtpreventie@sittard-geleen.nl. Voor meer informatie over buurtpreventieteams kan men terecht op www.buurtpreventiesittard-geleen.nl .

 

Meedoen aan buurtpreventie?

Zodra er in een buurt minimaal tien buurtbewoners bereid zijn om deel te nemen aan buurtpreventie, dan kan een team worden opgestart. De gemeente Sittard-Geleen begeleidt de buurtpreventieteams en stelt ook alle benodigdheden beschikbaar, zoals zaklampen en jassen/hesjes waarop duidelijk herkenbaar is dat personen deel uitmaken van een buurtpreventieteam. Buurtpreventie is een vorm van toezicht in de eigen woonomgeving door bewoners, die zich medeverantwoordelijk voelen voor de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt. Elkaar kennen, elkaar weten te vinden en elkaar aanspreken, is hierbij erg belangrijk. Tweetallen van het buurtpreventieteam gaan volgens een rooster te voet door de buurt en signaleren onveilige situaties en bijvoorbeeld zaken in de openbare ruimte die verbetering behoeven.

 

Meer informatie of lid worden?

Meer informatie over buurtpreventieteams staat op www.buurtpreventiesittard-geleen.nl . Aanmelden voor een team kan ook via de stadsdeelmanager of buurtpreventie@sittard-geleen.nl .