Het was een prima controle. Afgelopen nacht, in samen werking met mijn collegawijkagenten in stadsdeel 5 van de Westelijke Mijnstreek, (#Overhoven/Baandert/industrieterrein-Noord, #Broeksittard/Stadbroek, #Vrangendael/Lahrhof) afdeling Infra (team verkeer) de politie studenten en het RDW een mooie DDO en verkeers controle laten plaatsvinden. Tevens heeft het buurtpreventieteam met diverse vrijwilligers in het gebied extra rondes gelopen en is de wijkcoordinator van de Gemeente nog langsgeweest. In totaal op 4 verschillende lokaties gestaan en 75 voertuigen gecontroleerd, waaronder ook brom/snor brommer/scooters. Voor heel diverse verkeersovertredingen boetes opgelegd. Ook werden er diverse malen drugs aangetroffen. Wat opviel is dat op de laatste lokatie van 00.30u tot 02.00u 4x rijden onder invloed van drugs dan wel in combinatie met alcohol werd vastgesteld. Deze werd in totaal 6x vastgesteld!!! Deze drugs controles worden uitgevoerd met een speekseltest, indien deze positief is, laten wij een forensisch arts bloed afnemen voor onderzoek bij het Nederlands Forensische Instituut (NFI). De uitslag hiervan wordt aangeboden bij justitie voor de tenlastelegging. #samenwerking#Wijkagenten#BTWM#teaminfra#DDO #verkeersveiligheid#houdjehoofderbij #draagjeverantwoordelijkheid#geinzeikinozzewijk!

1 dag niet! op 1 november 2019

Om 19.00 uur zijn bpt Baandert, wijkagent en 2 volantairs van politie bijeengekomen - onder het genot van een kop koffie of thee met een lekker stuk vlaai - om daarna in 3 groepjes verdeeld op pad te gaan door de wijk, om diverse misstanden aan het licht te brengen.                                                                

b_720_0_16777215_01_plaatjes_215_PB010009.JPG

 

Wat zijn zij zoal tegengekomen, een groot aantal openstaande poortjes, diverse openstaande auto's en foutief geparkeerd staande auto's.

Ook hebben wij bij veel huizen, die slecht verlicht waren, een kaart in de bus gedaan om aandacht te besteden een lichtje te laten branden.

Tijdens de pauze hebben wij genoten van soep en heerlijk belegde broodjes.

Daarna zijn wij voor een tweede ronde de wijk ingegaan en hebben ook op veel plaatsen kliko's tegen muren en garages zien staan, dit zijn makkelijke opstapjes voor inbrekers.

Om 22.00 zijn wij met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.

Beste wijkbewoners wees alert in deze donkere periode en het motto is "voorkomen is beter dan genezen"

Beste bewoners van de Baandert,

Vanavond ( 5 september 2019) op onze ronde door de wijk zijn wij bijzonder verrast door:

Er stapte een bewoner van onze wijk uit de auto, ze kwam naar ons toe en gaf ons een bos bloemen.

Onbekende, bedankt voor de mooie geste.

Namens het bpt Baandert.

Op 14 januuari 2019 heeft het team de wijk aan onze nieuwe stadsdeelwethouder Kim Schmitz voorgesteld.

In een rondgang van 1,5 uur hebben wij haar de goede en "minder goede" kanten van onze wijk laten zien. Zij vond het een leerzaam traject en wilt hier ook een vervolg aangeven, om op de hoogte te blijven van wat er zoal in de wijk speelt.

Wij verheugen ons op de volgende rondgang.