Gezocht......

Betrokken wijkbewoners die een bijdrage willen leveren aan een veiligere en schonere wijk!

Het buurtpreventieteam bestaat uit een groep betrokken en enthousiaste wijkbewoners die minimaal een keer per week, in koppels van minimaal 2 personen, zichtbaar door de wijk lopen. Wij signaleren onveilige situaties, afvaldumpingen, defecte straatlantaarns, verzakte stoepen. Eigenlijk alles in de openbare ruimte heeft onze aandacht.

Ook letten we op inbraakgevoeligheid bij woningen en bedrijven, en participeren we in acties in samenwerking met bijvoorbeeld de wijkagent (zoals het fietsproject Zuidhof).

Wij hebben korte lijntjes met de wijkagent, de gemeente, woningbouwverenigingen en andere sociale partners. Een aantal keren per jaar vindt een overleg plaats met het voltallige buurtpreventieteam de wijkagent en gemeente. Daarbij sluit ook vaak een andere sociale partner aan.

Wij proberen (met succes!!!) de leefbaarheid in onze wijk te vergroten, en met 16 vrijwilligers komen we al een eind, we willen het liefst dagelijks in de hele wijk gezien worden en daarvoor is uitbreiding nodig.

Heb je interesse om in een enthousiaste groep betrokken wijkbewoners mee te zorgen voor een veiligere, schone en socialere wijk....overweeg dan eens je aan te sluiten bij het buurtpreventieteam Geleen-Zuid en de Kluis.

Interesse?
Stuur een e-mail naar: buurtpreventie.geleenzuidkluis@gmail.com

Of kijk op: http://www.buurtpreventiesittard-geleen.nl

Gaat u op stap met Carnaval? Of met vakantie? Zorg dan dat uw woning er bewoond uitziet. Inbrekers werken namelijk gewoon door en profiteren van uw afwezigheid. Laat uw woning er daarom uitzien alsof u elk moment thuis kunt komen.

Met onderstaande preventietips maakt u het de dieven flink lastiger.

Preventietips

 • Leg nooit reservesleutels onder de mat, bloempotten of op gemakkelijk bereikbare plekken in huis.
 • Laat geen briefjes achter voor uw familieleden, buren of leveranciers.
 • Vermeld niet op sociale netwerken (Facebook, Twitter) dat u een avond op stap bent of op vakantie gaat. Werk ook niet mee aan telefonische enqu?tes over uw reisperiodes.
 • Zorg dat er van buiten geen waardevolle spullen zichtbaar zijn.
 • Openstaande bovenlichten en ramen op een kier zijn zeer inbraakgevoelig, ook op de bovenverdiepingen.
 • Voorkom een overvolle brievenbus. Vraag de huisoppas of buren deze te legen of plaats een NEE NEE-sticker.
 • Berg ladders en tuinmaterialen goed op. En zet de afvalcontainer binnen. Deze kan als klimwerktuig dienen.
 • Gebruik schakelklokken om verlichting aan te laten gaan.
 • Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk voor deuren, ramen en puien. Let op het keurmerk SKG (Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen), bij voorkeur twee of drie sterren.
 • Inbrekers slaan graag zo snel mogelijk toe. Zorg daarom er voor dat buitenverlichting aanspringt met een bewegingsmelder, plaats een alarminstallatie in huis en zorg voor inbraakvertragende beveiliging van ramen en deuren.
 • Denk ook aan het afsluiten van garages en tuinhuisjes, juist deze trekken de aandacht van inbrekers

Voor uitgebreide preventietips: