Hondenbezitters kunnen een belangrijke rol vervullen bij de veiligheid in de woonomgeving

Hondenbezitters horen bij een speciale groep inwoners. Zij lopen meestal een vaste ronde en omdat ze vertrouwd zijn met hun eigen omgeving vallen afwijkende situaties snel op. Denk aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen. Hondenbezitters worden gevraagd alert te zijn en de politie te bellen wanneer hen iets opvalt.

  • 112 bij noodsituaties
  • 0900-8844 geen spoed, wel hulp nodig van de politie?
  • Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (als u liever anoniem blijft)

 

Waak voor inbraak!

De donkere dagen komen er aan. Niet iedereen vindt die dagen even prettig, maar er is minstens een groep die er dol op is. Inbrekers. Zij opereren het liefst ongezien. De duisternis biedt volop gelegenheid. Het is vaak makkelijk te zien of bewoners thuis zijn: gordijnen die gesloten blijven en nooit een lampje aan. Het advies: geef uw woning een bewoonde indruk als u weggaat en ben alert op verdachte situaties in uw buurt. Met onderstaande preventietips maakt u het de dieven flink lastiger.

Preventietips

* Leg nooit reservesleutels onder de mat, bloempotten of op gemakkelijk bereikbare plekken in huis.

* Doe de deur op het nachtslot als je weggaat.

* Zorg dat er van buiten geen waardevolle spullen zichtbaar zijn.

* Openstaande bovenlichten en ramen op een kier zijn zeer inbraakgevoelig, ook op de bovenverdiepingen.

* Gebruik schakelklokken om verlichting aan te laten gaan.

* Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk voor deuren, ramen en puien. Let op het keurmerk SKG (Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen), bij voorkeur twee of drie sterren.

* Inbrekers slaan graag zo snel mogelijk toe. Zorg daarom er voor dat buitenverlichting aanspringt met een bewegingsmelder, plaats een alarminstallatie in huis en zorg voor inbraakvertragende beveiliging van ramen en deuren.

 

Bijzondere aandacht voor tuinhuisjes en garages

* Denk ook aan het afsluiten van garages en tuinhuisjes. Vaak wordt dit vergeten. Juist garages en tuinhuizen trekken de aandacht van dieven.

* Berg ladders en tuinmaterialen goed op. En zet de afvalcontainer binnen. Deze kan als klimwerktuig dienen.

 

Voor meer informatie www.waakvoorinbraak.nl

Het Buurtpreventie Team Ophoven is op zoek naar een enthiousaste buurtbewoner die zich wilt inzetten voor de buurtpreventie.

Dit houdt in dat er aanspraak gedaan wordt op de creatieve kant van u. Ideeen bedenken voor speciale activiteiten met bijvoorbeeld Burendag (promoten), ideeen voor een inzet van de buurtpreventie gedurende "1 dag niet" , het bedenken van leuke gezamenlijke activiteiten voor alle buurtpreventie teams. Dit gebeurd met een team van nog 3 personen.

Gewoon meelopen met andere teamleden door de wijk kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot de coordinator van de buurtpreventie;

Wendy van Solkema, bpt-ophoven@hotmail.com